Tim Cultura

Start la depunerea proiectelor culturarele finanțate de CJ Timiș

Start la depunerea proiectelor culturarele finanțate de CJ Timiș

          Consilul Județean Timiș  a alocat suma de 4.400.000 de lei pentru evenimente culturale care promovează artele spectacolului, dansul, muzica, documentarele, cercetarea, tradițiile, obiceiurile, artele vizuale, filmul, pictura, artele decorative și educația culturală.

          Timișenii sunt așteptați să depună astfel de proiecte spre finanțare din bugetul CJT, cu obligația de a avea o cofinanțare de zece la sută și fără a avea datorii la bugetul de stat sau  la cel al CJT.

          Proiectele se pot depune la Registratura CJT până în 9 iulie, ora 12, selecția celor eliginile urmând a avea loc în 16 iulie, la ora 10.  

„Suntem convinși că există o complementaritate între cultură și turism și tocmai de aceea această complementaritate trebuie să integreze cât mai bine sectorul cultural și oportunitățile de a dezvolta sectorul turistic. Îmi pare rău că atunci când discutăm despre cultură în zona rurală sau a orașelor mici, automat ne duce cu gândul la activități care nu implică o componentă culturală specifică. Exact asta căutăm. Vă dau un exemplu, concertul din peștera de la Românești. Cu siguranță astfel de evenimente vor aduce turiști și vor direcționa către zona aceasta de orașe mici și rurală, inclusiv partea de patrimoniu cultural local.”, a declarat directorul Direcției de strategii, diplomație, comunicare și cultură din cadrul CJ Timiș, Alexandru Avram.

– Alexandru Avram, directorul Direcției de strategii, diplomație, comunicare și cultură

          Tim Cultura este un program de finanțare nerambursabilă al Consiliului Județean Timiș, care urmărește să deschidă actul de cultură și activitățile de tineret către un număr cât mai mare de persoane, să centreze oferta artistică pe public și să înlăture inegalitățile de acces prin stimularea vieții cultural-artistice în orașele și comunele județului.

Toate drepturile aparţin Consiliului Judeţean Timiş © 2021. Site dezvoltat de Biroul de telecomunicații și transformare digitală din cadrul CJ Timiș